>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рівненський "Верес" гратиме в Луцьку

П'ять із 12 клубів УПЛ не можуть грати в рідному місті.

Рівненський "Верес" гратиме в Луцьку
Фото: fcvolyn.net

Рівненський "Верес" заявив луцький стадіон "Авангард" як місце проведення домашніх ігор Прем'єр-ліги, повідомляє "Спортарена".

Тож він стане п'ятим клубом у вищому дивізіоні України, який буде грати за межами рідного міста. "Шахтар", "Олімпік" і "Зоря" змушені грати за межами Донецька і Луганська через бойові дії. Кам'янська "Сталь" грає домашні матчі в Дніпрі через поганий стан домашньої арени.

Також має проблеми "Іллічівець", оскільки мінімум два клуби відмовилися їздити в Маріуполь. Один з них - київське "Динамо". Заступник генерального директора "Динамо" Сергій Мохник пояснив, що в керівництві клубу всерйоз побоюються, що під час пересування гравців і технічного персоналу клубу на гру в Маріуполь, автобус біло-синіх може стати мішенню для розташованих неподалік бойовиків.

"Зрозумійте правильно: там же блокпости, їхати туди клубним автобусом, на якому написано «Динамо Київ», - це не автомобілем. Сьогодні ми на всі матчі їздимо своїм автобусом. Навіть якщо доводиться летіти, він нас зустрічає в пункті призначення. Як я повезу автобус туди, де зовсім поруч бойовики? Це ж дуже яскрава, красива мішень", - заявив він.

Нагадаємо, що УПЛ прийняла скандальне рішення пустити у вищий дивізіон не "Десну", яка зайняла друге місце в Першій лізі, а "Верес", який став третім. Чернігівцям відмовили в підвищенні через "проблем за всіма критеріями атестації".

Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко розповів, що клуб не надав федерації реального фінансового звіту.

"Десна" мала проблеми з дотриманням усіх п'яти критеріїв атестації. Безсумнівним було тільки право клубу підвищитися в класі за спортивним принципом, тобто у зв'язку з отриманим другим місцем у Першій лізі. Однак цього недостатньо. Ми говоримо про професійний футбол, у якому чіткі вимоги і правила. Потрібно щоб клуби доводили свою фінансову стабільність, здатність дограти до кінця сезону, щоб забезпечувалася безперервність змагань. "Десна" свої слова нічим не підтвердила. Навіть елементарного - договору зі стадіоном - вони не мають", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram