>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стаховський пробився в основну сітку Ролан Гаррос

Український тенісист обіграв суперника з Чехії.

Стаховський пробився в основну сітку Ролан Гаррос
Фото: EPA/UPG

Український тенісист Сергій Стаховський заробив путівку в основну сітку Відкритого чемпіонату Франції ("Ролан Гаррос"), перемігши у фіналі кваліфікації.

Про це повідомляє "Великий теніс України". На три брейки суперника в першій партії українець відповів лише одним, але вже у другому сеті Стаховський двічі вигравав гейми на подачі тенісиста з Чехії.

З рахунком 3-4 у вирішальній партії Стаховський з третього брейкпоїнта поступився геймом, але не дав Сатралу подати на перемогу, "всуху" оформивши зворотний брейк. З 0-30 відіграється українець і зрівнює рахунок: 5-5. Відразу два прихованих матчболи було у нашого тенісиста в 11-му геймі, але чех подачу все-таки захистив. "Під нуль" бере свій гейм Сергій і переводить поєдинок на тайбрейк.

Двічі обмінявшись мінібрейками, матчбол (на подачі суперника) отримує українець і з першої ж спроби оформляє перемогу. Поєдинок тривав 2 години 17 хвилин.

Сергій Стаховський (Україна) - Ян Сатрал (Чехія) 3-6 6-2 7-6(5).

Нагадаємо, Ролан Гаррос - один з чотирьох найпрестижніших турнірів у світовому тенісі (турніри Великого шолома). Загальний призовий фонд Ролан Гаррос-2017 складе 36 мільйонів євро. Навіть виліт у першому раунді основної сітки принесе тенісистам 35 тисяч євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram