>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іспанська поліція затримала екс-президента ФК "Барселона"

Роселя підозрюють у привласненні грошей від продажу телевізійних прав.

Іспанська поліція затримала екс-президента ФК "Барселона"
Сандро Росель
Фото: EPA/UPG

Іспанська поліція затримала колишнього президента футбольного клубу "Барселона" Сандро Роселя в рамках розслідування справи про відмивання грошей.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Під час рейду поліції, який був проведений на північному сході Каталонії, були затримані ще кілька людей. Серед затриманих - дружина екс-президента "Барселони" Марта Пінеда.

Роселя підозрюють у привласненні грошей від продажу телевізійних прав на показ товариських матчів збірної Бразилії.

Іспанська газета El Confidencial стверджує, що затримання пов'язане з проведеним США розслідуванням корупції у ФІФА. Розслідування корупції у ФІФА почалося два роки тому у співпраці з ФБР. Наприкінці травня 2015 року швейцарська поліція заарештувала декількох високопоставлених чиновників ФІФА.

Пізніше прокуратура США опублікувала висновок, в якому звинуватила 14 чиновників ФІФА в корупції та відмиванні грошей. Паралельно з владою США розпочала розслідування прокуратура Швейцарії.

Нагадаємо, Росель обіймав посаду президента "Барселони" з 2010 по 2014 роки. Він пішов у відставку після того, як його звинуватили у привласненні грошей під час укладення контракту на купівлю бразильського футболіста Неймара. За даними ЗМІ, придбання Неймара обійшлося "Барселоні" не в 57 млн євро, як було оголошено, а майже вдвічі дорожче. Водночас 40 млн євро, за даними ЗМІ, були виплачені компанії N&N, яка належить батькові Неймара. Росель заявив, що повністю відкидає звинувачення на свою адресу.

Пізніше "Барселона" заплатила штраф у розмірі 5,5 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram