>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишній гонщик Ф1 потрапив в аварію в Індіанаполісі на швидкості 370 км/год

Бурде отримав множинні переломи таза і правого стегна.

Колишній гонщик Ф1 потрапив в аварію в Індіанаполісі на швидкості 370 км/год
Фото: twitter.com/DaleCoyneRacing

Колишній пілот "Формули-1" Себастьян Бурде потрапив в аварію під час суботньої кваліфікації Indy 500 (500 миль Індіанаполіса).

Гонщик, який виступає за команду Dale Coyne Racing, йшов із найкращою середньою швидкістю - понад 371 км/год, після двох швидких кіл при проходженні другого повороту не впорався з керуванням і врізався в стіну. Під час удару машина перекинулася, а потім знову встала на колеса.

У результаті Бурде отримав множинні переломи таза і правого стегна, повідомляє AUTOSPORT.

Рятувальній бригаді знадобилося близько десяти хвилин, щоб витягти гонщика з кокпіта. Відразу після евакуації Бурде відправили в найближчу лікарню. У суботу ввечері Бурде переніс операцію.

Бурде 38 років. Він чотири рази виграв серію Champ Car у "нульових" роках, після чого перебрався в "Формулу-1". За півтора сезони виступів у Toro Rosso йому не вдалося показати сильних результатів і в підсумку його звільнили. У 2011 році повернувся в американські гонки, де виступає зі змінним успіхом.

Нагадаємо, в квітні 17-річному гонщику британської "Формули-4" Біллі Монгеру ампутували ноги нижче колін після жахливої аварії на трасі в Доннінгтон-парк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram