>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Києві стартувала підготовка до проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018

Матч відбудеться 26 травня 2018 року на "Олімпійському". 

У Києві стартувала підготовка до проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018
Фото: Сергей Нужненко

У суботу, 20 травня, в Києві стартувала підготовка до проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018.

Як повідомляється на сайті Федерації футболу України, відбулося перше засідання робочої групи, яка займатиметься підготовкою. До неї увійшли представники ФФУ, Київської міськадміністрації і ряду інших міністерств і відомств.

На нараді обговорювалися питання безпеки і забезпечення громадського порядку, зустрічі та розміщення уболівальників, готовності стадіону, проведення чотириденного "Фестивалю чемпіонів", приуроченого до фіналу Ліги чемпіонів.

"Фінал Ліги чемпіонів - це наймасовіший щорічний спортивний захід у світі. За підрахунками УЄФА, за фіналом 2017 року в Кардіффі 3 червня спостерігатиме 600 млн уболівальників з усього світу, а саму столицю Вельсу безпосередньо відвідають близько 170 тис. гостей. Для порівняння, під час Євро-2012 Київ відвідали лише 50 тис. туристів. Тому стає очевидним, що подібного рівня заходу українська столиця ще не приймала", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що 24 травня 2018 року фінал жіночої Ліги чемпіонів прийме стадіон "Динамо", а 26 травня 2018 року фінал чоловічого турніру - НСК "Олімпійський".

2012 року на "Олімпійському" проходили матчі чемпіонату Європи, включно з фіналом. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram