>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Близько 100 спортсменів із 19 країн викрили в застосуванні допінгу на Олімпіаді 2008 і 2012 років

Позитивні результати допінг-тестів виявили в 15 золотих медалістів Олімпіади 2008 і 2012 рр.

Близько 100 спортсменів із 19 країн викрили в застосуванні допінгу на Олімпіаді 2008 і 2012 років
Фото: newsfiber.com

Близько сотні спортсменів викрили у використанні допінгу після повторної перевірки проб, узятих на Олімпійських іграх 2008 і 2012 років.

Про це повідомляє норвезький телеканал NRK.

Позитивні результати допінг-тестів виявили в 65 учасників Олімпійських ігор у Пекіні та 46 учасників Олімпійських ігор у Лондоні. Серед них - 15 золотих медалістів.

Повторна перевірка показала порушення у спортсменів з 19 країн: Азербайджану, Вірменії, Бахрейну, Білорусі, Німеччини, Греції, Грузії, Іспанії, Казахстану, Катару, Китаю, Куби, Молдови, Росії, Туреччини, Узбекистану, України, Хорватії та Ямайки.

Допінг приймали атлети з восьми видів спорту, у тому числі велосипедисти, боксери, плавці і борці. Найбільше спортсменів, які вживали допінг, серед легкоатлетів і важкоатлетів, зазначає телеканал.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) подало доповідь про допінг у російському спорті. Тоді збірну Росії з легкої атлетики відсторонили від участі в міжнародних змаганнях. Згодом голова незалежної комісії WADA Ричард Макларен опублікував доповідь, у якій йшлося, що російська влада сприяла махінаціям з допінг-пробами російських спортсменів на Олімпіаді в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram