>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дзюдоїстка Кіндзерська змінила українське громадянство на азербайджанське

Ірина вийшла заміж за азербайджанця.

Дзюдоїстка Кіндзерська змінила українське громадянство на азербайджанське
Фото: Judoinside

Дзюдоїстка Ірина Кіндзерська змінила українське громадянство на азербайджанське, повідомляє XSPORT.

25-річна спортсменка, яка виступає у ваговій категорії понад 78 кг, погодилася на пропозицію Азербайджанської федерації. За інформацією джерела, Кіндзерській запропонували зарплату в $2000 і солідні призові за перемогу.

За нову збірну дзюдоїстка зможе виступити через тиждень на Іграх Ісламської Солідарності, також відомих як Ісаміада. Змагання пройдуть з 12 по 22 травня в Баку.

Українська федерація, яка виховала спортсменку, не отримає ніякої компенсації. Головний тренер збірної України Віталій Дуброва заявив, що він був проти такого переходу. За інформацією Дуброва, Ірина вийшла заміж за азербайджанця, а її перехід у нову збірну оформили дуже швидко. Водночас тренер вважає, що спортсменка хотіла трохи підзаробити, а також зазначив, що у новій команді у неї буде більше шансів потрапити на Олімпійські Ігри.

Ірина Кіндзерська захищала честь України на Олімпійських іграх в Лондоні у 2012-му. Тоді дзюдоїстка дійшла до чвертьфіналу, а потім боролася за бронзу проти британки Каріни Браянт, але програла. У Ріо Кіндзерська не поїхала, оскільки програла конкуренцію в збірній Світлані Яремці.

На початку лютого Ірина стала переможницею престижного турніру Гран-прі Дюссельдорфа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram