>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські тенісистки програли в плей-оф Світової групи

Українки програли збірній Німеччини.

Жіноча збірна України з тенісу не змогла подолати плей-оф Світової групи Кубка федерації (жіночий аналог Кубка Девіса) за право потрапити в топ-вісімку турніру в наступному сезоні.

Українки програли збірній Німеччини.

Фото: EPA/UPG

У суботу Еліна Світоліна проґавила перемогу над Юлією Гьоргес (6:4, 1:6, 4:6), а Леся Цуренко програла Анжелік Кербер (1:6, 4:6). У неділю в дуелі лідерів перша ракетка України взяла верх над Кербер (6:4, 6:2), але в четвертому матчі наші також зазнали невдачі. Цуренко не вистояла в грі з Гьоргес (4:6, 4:6).

Варто відзначити, що перемога Світоліної над Кербер - першою ракеткою світу - стала для неї вже четвертою поспіль.

Еліна Світоліна
Фото: EPA/UPG
Еліна Світоліна

Остання гра в парному розряді вже не мала значення. Проте в ній перемогу здобули українки. Ольга Савчук і Надія Кіченок узяли верх над Лаурою Зігемунд і Кариною Віттгефт (6-4, 4-6, 10-6).

Незважаючи на поразку в матчевій зустрічі, шанси для збірної України пройти у Світову групу Кубка федерації зберігаються. На зборах у серпні рада Міжнародної федерації тенісу може затвердити рішення про розширення Світової групи командного турніру до 16 збірних.

Леся Цуренко
Фото: EPA/UPG
Леся Цуренко

Українки потрапили в плей-оф Світової групи вперше з 2012 року. В останні роки українська збірна не піднімалася вище від регіонального рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram