>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель на Ferrari виграв першу гонку нового сезону Формули-1

Чемпіонат світу стартував в Австралії.

Феттель на Ferrari виграв першу гонку нового сезону Формули-1
Фото: EPA/UPG

Німець Себастьян Феттель на Ferrari виграв першу гонку нового сезону Формули-1, яка пройшла в неділю в австралійському місті Мельбурн.

Чотириразовий чемпіон світу стартував другим, але зумів обійти Льюїса Хемілтона з Mercedes під час піт-стопів. Британець, який впевнено лідирував у першій частині гонки, першим заїхав у бокси, щоб замінити шини, і потім застряг в трафіку.

Третім фінішував фін Валттері Боттас, який взимку перейшов з Williams в Mercedes. Замкнули першу п'ятірку інший фін Кімі Райкконен на Ferrari і голландець Макс Ферстаппен на Red Bull.

Очки в першій гонці сезону також заробили Феліппе Маса (Williams), Серхіо Перес (Force India), Карлос Сайнц (Toro Rosso), Данило Квят (Toro Rosso) і Естебан Вікон (Force India).

Новачки чемпіонату світу канадець Ленс Стролл (Williams) та італієць Антоніо Джовінацці (Sauber) приїхали у другій десятці.

Нагадаємо, що останній раз Ferrari виграла гонку ще у вересні 2015 року на Гран-прі Сінгапуру. Востаннє гонщик Ferrari лідирував у загальному заліку чемпіонату світу ще раніше - в 2012-му.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram