>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортсмен, який розповів про допінг, втік з Росії

Андрій Дмитрієв піддався грубому тиску.

Спортсмен, який розповів про допінг, втік з Росії
Андрей Дмитриев

Бігун Андрій Дмитрієв таємно емігрував з Росії, побоюючись за свою безпеку.

Після його січневого інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD про допінг мафії в РФ спортсмен зазнав такого тиску, що "не залишилося альтернативи втечі", розповів Дмитрієв журналісту Хайо Зеппельту (Hajo Seppelt) в новому інтерв'ю, опублікованому на сайті ARD в суботу, 18 березня, повідомляє DW.

За словами Дмитрієва, в Росії "багато хто сприйняв інтерв'ю і докази, які я надав, як шкідництво". Незабаром після виходу інтерв'ю на ARD легкоатлета звільнено з двох тренерських центрів у його рідному місті. "Росіяни просто не готові до культури викриттів", - вважає Дмитрієв.

За його словами, російське телебачення провело кампанію очорнення проти спортсмена, піддаючи тиску його родичів. Грубий тиск на Дмитрієва також робили представники військкомату, змусивши підписати зобов'язання з'явитися на призовний пункт, і Слідчого комітету РФ, куди його викликано як свідка.

Під час бесіди в Москві слідча кричала на спортсмена, називала його "шпигуном" і змушувала підписати протокол з спотворенням його слів, стверджує Андрій Дмитрієв. Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) не надала йому підтримки, також як і Російське антидопінгове агентство (РУСАДА). Повертатися до Росії бігун не має наміру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram