>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" запропонував знову змінити формат Прем'єр-ліги

Ідея полягає в збільшенні кількості стикових матчів.

"Шахтар" запропонував знову змінити формат Прем'єр-ліги
Фото: EPA/UPG

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін в ефірі "Футбол NEWS" запропонував знову змінити формат Прем'єр-ліги.

У сезоні 2016/2017 років у вищому дивізіоні чемпіонату України беруть участь 12 команд. На першому етапі вони грають двоколовий турнір з 22 турів, після чого діляться на дві групи. Перші шість клубів грають між собою у два кола за чемпіонство країни, а також учасників Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Решта 6 команд визначатимуть двох аутсайдерів, які покинуть Прем'єр-лігу.

Палкін пропонує трохи модернізувати цю схему.

"Ідея полягає в наступному: для того, щоб на кожному з етапів був присутній глядацький інтерес і інтрига, ми хочемо запропонувати залишити формат у два етапи. Але 12 команда вибуває відразу, клуби, що зайняли 11 і 10 місця, гратимуть стикові матчі з командами з Першої ліги, які займуть, відповідно, 2 і 3 місце в турнірній таблиці. Потім команда, яка займе перше місце з другої шістки, також буде грати стикові матчі з командою, яка бере участь в єврокубках.

Таким чином, до самого кінця чемпіонату у нас буде збережена інтрига і ось ці стикові матчі, думаю, будуть за рейтингом і кількістю уболівальників на трибунах нічим не гірші дербі «Шахтаря» і «Динамо». Я вважаю, що ми повинні рухатися тільки в цьому напрямку. Ситуація сьогодні складна, клуби зникають, але нам потрібно думати, як зробити чемпіонат кращим і цікавішим", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram