>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лютий розповів про фіаско з китайськими інвесторами для ФК "Суми"

"Китайці приїхали і поїхали, залишивши тільки спортивного директора. Той через кілька днів теж зник".

Лютий розповів про фіаско з китайськими інвесторами для ФК "Суми"
Церемония подписания договора с китайцами. Лютый - второй слева

Китайські інвестори, що ще в січні збиралися купити ФК "Суми", зникли.

Головним тренером оновленої команди повинен був стати Володимир Лютий, знаменитий гравець "Дніпра" і чемпіон Сеулу-1988. В інтерв'ю "Террикону" він розповів про ситуацію, що склалася.

"Мені подзвонили знайомі люди і сказали, мовляв, є іноземці, готові вкладатися в футбол. Якщо тобі цікаво, можемо організувати зустріч в Туреччині. Я погодився і полетів туди. Ми познайомилися, поспілкувалися. Це були представники будівельного бізнесу. Вони заявили, що хочуть зайти на український ринок і їм цікавий футбольний проект. Спочатку було бажання вкластися в клуб вищої ліги, але я сказав їм, що це проблематично. Можна спробувати в Першій лізі. Вони погодилися. Я вибрав варіант з "Сумами". Я поговорив з Іваном Семеновичем Боршошем (заступник голови Сумської ОДА), і він допоміг нам. Інвестори пообіцяли певні фінанси", - розповів Лютий.

"Загалом, ми зайнялися реорганізацією клубу. Троє засновників підписали документи, я був призначений головним тренером. Був спланований бюджет клубу, а завод (СНВО ім. Фрунзе) почав виконувати свої зобов'язання. Але китайці приїхали і поїхали, залишивши тільки свого спортивного директора. Той через кілька днів теж зник, пославшись на сімейне горе. Я залишився один", - сказав тренер.

У результаті Лютий був змушений подати у відставку.

"Чесно кажучи, я дуже шкодую, що так вийшло з "Сумами". З одним з грузинських клубів вийшла ідентична історія. Я приїхав туди, пробув три місяці. Команда не отримала грошей і я повернувся сюди. Тут аналогічна історія. Але я б дуже хотів працювати в Україні. Тому вхопився за варіант з "Сумами", відмовив клубу з Узбекистану. Тут уже все було "на мазі". Я хотів показати, що працюю по-іншому. Хотілося зробити цю команду сильною. Але на ділі вийшло інакше", - сказав він.

Зараз ФК "Суми" очолює інший тренер - Анатолій Безсмертний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram