>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тимощук завершив кар'єру

Легенда українського футболу отримав тренерський PRO-диплом.

Тимощук завершив кар'єру
Фото: EPA/UPG

Колишній півзахисник збірної України Анатолій Тимощук оголосив про завершення кар'єри.

"Не шукаю жодних клубів і спокійно завершив свої футбольні виступи. Зараз вирішив узяти час на відпустку і переосмислення того, що відбувається, і нового статусу у своєму житті. Найближчим часом на всі свої питання дам відповіді. На цей момент більше пропозицій про тренерську роботу", - заявив він в п'ятницю, 10 лютого, в ефірі каналу "Футбол 1".

Видання "Спортарена" пише, що Тимощук отримав тренерський диплом вищої категорії (PRO). Це вища категорія тренерської освіти, що дає право працювати на національному та міжнародному рівнях у будь-яких командах.

Нагадаємо, Тимощуку скоро 38 років. Він почав свою кар'єру ще в середині 90-х у "Волині", потім перебрався перебрався в донецький "Шахтар", з яким тричі ставав чемпіоном України. У 2007 році за 20 млн євро його контракт викупив "Зеніт" (Санкт-Петербург), з яким став чемпіоном Росії і виграв кубок УЄФА.

У 2009 році перейшов в "Баварію". У складі мюнхенського клубу Тимощук двічі виграв чемпіонат Німеччини, а також став переможцем Ліги чемпіонів. По закінченню контракту повернувся в "Зеніт", ще раз ставши чемпіоном Росії.

На початку липня 2015 року перейшов у клуб "Кайрат" з Казахстану. За півтора сезону в складі "Кайрату" Тимощук провів 40 офіційних ігор і забив один гол. У сезоні, що завершився, він завоював разом з "Кайратом" "срібло" чемпіонату Казахстану, поступившись лише на 2 очки "Астані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram