>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Звільнений з Ф1 Берні Екклстоун може створити альтернативний чемпіонат

Про це повідомили два авторитетних журналісти.

Звільнений з Ф1 Берні Екклстоун може створити альтернативний чемпіонат
Берни Экклстоун
Фото: EPA/UPG

Колишній бос Формули 1 Берні Екклстоун, якого звільнили з посади нові власники серії, розглядає можливість організації альтернативного чемпіонату.

Про це повідомили у твіттері два авторитетних журналісти Пітер Віндзор і Ендрю Бенсон.

"Сьогодні запитав у одного з корифеїв Ф-1 приватно, що зараз робить містер Е. Відповідь: "Він створює альтернативну серію". Не смійтеся", - написав Віндзор.

"Цікаво. Мені теж сказало авторитетне джерело, що Екклостоун маж намір відповісти Liberty Media - шляхом створення конкурентної серії до 2019 року. Сподіваюся, що люди, які пророкують це, помиляються. Розколи ні для кого не є добрим. Це буде просто проявом мстивості", - заявив у свою чергу Бенсон.

Ідея альтернативного чемпіонату далеко не нова для Формули 1, зазначає профільне видання Autosport. У минулому десятилітті ця тема виринала не раз на тлі гострих розбіжностей між FIA і командами. Востаннє у 2009 році переходом у нову серію пригрозили відразу вісім команд, в тому числі Ferrari і McLaren, і навіть було опубліковано календар на сезон-2010 із гонками в Хересі, Буенос-Айресі, Імоле і Гельсінкі. Але закінчилося все підписанням нового Договору згоди.

Він чинний до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram