>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Німеччині випустили новий фільм про допінг у російському спорті

Дискваліфіковані російські тренери продовжують працювати.

У Німеччині випустили новий фільм про допінг у російському спорті
Фото: newsfiber.com

Німецький телеканал ARD презентував новий фільм журналіста Хайо Зеппельта про допінг у російському спорті.

В основному цей фільм складається з інтерв'ю російського легкоатлета Андрія Дмитрієва.

Значна частина фільму - і інтерв'ю Дмитрієва - присвячена дискваліфікованим російським тренерам, які, незважаючи на відсторонення від спортивної діяльності, далі працюють із легкоатлетами на професійному рівні. Ці факти у фільмі підтверджуються зйомками прихованою камерою.

"З позиції атлета, дуже близького до національної збірної, я можу сказати, що насправді жодних змін не відбулося, тому що я бачу тренерів, які, я точно знаю, використовують допінг - вони все ще працюють, і є атлети, які, як мені точно відомо, приймають допінг", - сказав Дмитрієв.

За його оцінками, заборонені препарати приймають 70-80% російських легкоатлетів.

В останні роки німецький канал ARD випустив кілька документальних фільмів, присвячених проблемі допінгу в російському спорті. Автором цієї серії стрічок є відомий німецький журналіст Хайо Зеппельт.

На підставі звинувачень, які пролунали у фільмах Зеппельта, Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) провело власне розслідування. У доповіді, підготовленій для організації юристом Ричардом Маклареном, йдеться про масштабну систему маніпуляцій з допінг-пробами в Росії з 2011 року.

Основою для низки висновків стали звинувачення, висунуті цього року колишнім керівником московської антидопінгової лабораторії Григорієм Родченковим, який у травні розповів про систему підміни допінг-проб.

За підсумками доповіді ВАДА рекомендувала відсторонити Росію від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Міжнародний Олімпійський комітет вирішив не відстороняти російську збірну від участі в іграх у Ріо, які пройшли в серпні. МОК надав спортивним федераціям право вирішувати, чи допускати спортсменів.

У результаті МОК допустив до участі в іграх близько 270 російських спортсменів. Не змогла брати участь в іграх російська збірна з легкої атлетики.

МОК також увів проти Росії санкції, які були продовжені на початку грудня 2016 року. У рамках режиму санкції МОК не може організовувати або патронувати проведення будь-яких спортивних заходів чи зустрічей в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram