>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іспанські прокурори зажадали двох років в'язниці для футболіста Неймара

Бразильська інвесткомпанія не отримала обумовлену за трансфер суму.

Іспанські прокурори зажадали двох років в'язниці для футболіста Неймара
Фото: marca.com

Прокурори в Іспанії вимагають засудити бразильського футболіста Неймара до двох років тюремного ув'язнення у справі про корупцію під час операції про перехід футболіста з бразильського клубу "Сантос" в іспанську "Барселону" в 2013 році.

Суддя Хосе Паралс також вимагає п'ять років в'язниці для колишнього президента клубу "Барселона" Сандро Розеля і накладення штрафу на клуб в розмірі 8,4 млн євро, повідомляє "Бі-бі-сі".

Крім того, прокуратура наполягає на тюремному покаранні для батька і матері Неймара.

Справу було порушено після скарги бразильської інвестиційної компанії DIS, яка повинна була отримати 40% виручки від трансферу Неймара, однак стверджувала, що отримала набагато меншу суму.

У рамках розслідування прокурори зобов'язали кілька провідних європейських клубів надати інформацію про те, як вони намагалися перекупити Неймара в "Сантоса" в період з 2009 по 2013 рік. Серед цих клубів - "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Реал Мадрид" і "Баварія".

Через скандал з переходом Неймара в "Барселону" в січні минулого року Сандро Розель пішов у відставку з поста президента клубу.

1 липня 2016 року Неймар продовжив контракт з "Барселоною" терміном до 2021 року.

Нагадаємо, в липні іспанський суд засудив футболіста "Барселони" Ліонеля Мессі до 21 місяця тюремного ув'язнення за ухилення від сплати податків. Однак покарання найкращий футболіст світу відбуває умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram