>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА дозволила грати міжнародні матчі в Харкові

На стадіон "Металіст" повернеться великий футбол.

УЄФА дозволила грати міжнародні матчі в Харкові
Стадион "Металлист" в Харькове
Фото: Дмитрий Неймырок / most-kharkov.info

Збірна України знову зможе грати міжнародні матчі на стадіоні "Металіст" у Харкові.

Про це повідомляє телеканал "Футбол-1".

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дозволив проводити міжнародні матчі на стадіоні після проведення відповідної перевірки. Приводом для позитивного рішення, як наголошують, стала висока організація матчу чемпіонату України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо".

Очікують, що вже в листопаді збірна України зіграє товариський матч із Сербією в Харкові.

Крім того, рішення УЄФА може порадувати ФК "Шахтар", який заявляв про проблеми з відвідуваністю матчів у Львові. Однак проводити матчі Ліги Європи в Харкові віце-чемпіони України зможуть не раніше весни. Для цього необхідно отримати спеціальний дозвіл УЄФА, адже клуб може грати тільки на заявлених стадіонах (основний і резервний).

Усього на "Металісті" національна збірна провела п'ять матчів. Перший - 11 жовтня 2008 року з хорватами у відборі на чемпіонат світу-2010. Остання гра відбулася 11 жовтня 2013 року зі збірною Польщі - матч зібрав аншлаг і завершився перемогою з рахунком 1:0.

Нагадаємо, проводити міжнародні зустрічі в Харкові було заборонено через близькість до зони проведення антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram