>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Китай виграв Паралімпіаду зі 107 золотими медалями, Україна - третя

Українці взяли 41 "золото", 37 срібних медалей і 39 бронзових.

Китай виграв Паралімпіаду зі 107 золотими медалями, Україна - третя
Фото: EPA/UPG

У неділю ввечері (за київським часом) були розіграні останні сім комплектів медалей на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Переможцем змагань стали китайці, які зуміли завоювати 239 медалей, у тому числі 107 золотих, 81 срібну і 51 бронзову. Збірна Великобританія стала другою зі 147 медалями (64 золоті, 39 срібних і 44 бронзові). Збірна України - третя зі 117 медалями (41 золота, 37 срібних і 39 бронзових). Зовсім трохи відстали американці, у яких 115 медалей (40 золотих, 44 срібні і 31 бронзова).

Серед сусідів України найкраще виступили поляки, які завоювали 39 медалей (9 золотих, 18 срібних, 12 бронзових) і стали десятими в загальнокомандному заліку.

Найбільш титулованим атлетом Паралімпійських ігор став Ігор Бокий з Білорусі, який завоював шість золотих і одну бронзову медаль у плаванні.

Український плавець Максим Крипак став п'ятиразовим паралімпійським чемпіоном і тричі срібним призером. Його колеги по збірній з плавання Євген Богодайко і Єлизавета Мерешко стали чотириразовими чемпіонами. По три "золота" у плавців Дениса Дуброва і Анни Стеценко, по два - у плавців Геннадія Бойка, бігуна Ігоря Цвєтова, велогонщика Єгора Дементьєва.

Нагадаємо, що Китай перемагає на літніх Паралімпіадах з 2004 року, але результат у Ріо став найсильнішим. В Афінах у китайців було 63 "золота", в Пекіні - 89, у Лондоні - 92.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram