>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські спортсмени взяли 11 медалей у третій день Паралімпіади

У збірної України 12 золотих, 10 срібних та 15 бронзових медалей.

Українські спортсмени взяли 11 медалей у третій день Паралімпіади
Фото: EPA/UPG

Збірна України після третього змагального дня Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро зберігає третє місце в медальному заліку.

У скарбничці збірної - 37 медалей, зокрема 12 золотих, 10 срібних та 15 бронзових.

Олімпійськими чемпіонами в суботу стали Лідія Соловйова (пауерліфтинг, до 50 кг), Мерешко Єлизавета (плавання, 50 метрів вільним стилем, категорія S6), Дмитро Виноградець (плавання, 50 метрів на спині, категорія S3), Єгор Дементьєв (велотрек, гонка-переслідування на 4 км, категорія C5). Максим Крипак завоював уже друге золото: в п'ятницю він став першим у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем (категорія S10), а в суботу - першим на стометрівці на спині (категорія S10).

Срібні медалі отримали Анастасія Мисник (штовхання ядра, категорія F20), Олександр Назаренко (дзюдо, до 90 кг), Вікторія Савцова (плавання, 50 метрів вільним стилем, категорія S6), Ярослав Денисенко (комплексне плавання 200 метрів, категорія SM13).

Бронзовими призерами ігор стали Данило Чуфаров (комплексне плавання 200 метрів, категорія SM13), Денис Дубров (плавання, 100 метрів на спині, категорія S10). Дубров вже триразовий призер Ігор у Ріо: в його активі дві "бронзи" і "срібло".

Нагадаємо, що українська збірна – одна з найсильніших у світі. На попередніх іграх у Пекіні і Лондоні вона була четвертою в загальному заліку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram