>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прапор РФ на відкритті Паралімпіади в Ріо ніс білоруський функціонер

Андрій Фомочкін займав кілька керівних посад у державних і комерційних організаціях.

Прапор РФ на відкритті Паралімпіади в Ріо ніс білоруський функціонер
Андрей Фомочкин
Фото: twitter/Dmitry Tarasov ‏

Російський прапор на церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро ніс білоруський функціонер Андрій Фомочкін.

Про це повідомляє Naviny.by.

Фомочкін є керівником білоруського Республіканського центру олімпійської підготовки з легкої атлетики. Він є переможцем і призером Спартакіади народів СРСР 1986 року і рекордсменом СРСР у зимовому багатоборстві.

Фомочкін працював тренером-викладачем СДЮШОР Мінської області, обіймав низку керівних посад у державних і комерційних організаціях, з 2007 року - в директораті національних команд, з 2008-го по 2010 рік був помічником міністра спорту і туризму, з 2010-го по 2012 рік - головою директорату національних команд з видів спорту Міністерства спорту і туризму.

Нагадаємо, на стадіоні "Маракана" відкрилася Паралімпіада-2016. Під час церемонії один з членів делегації збірної Білорусі йшов з прапором Росії на знак солідарності з російськими паралімпійцями, відстороненими від змагань через допінговий скандал.

Представнику делегації вдалося пройти близько чверті кола, перш ніж прапор конфіскували. Міжнародний паралімпійський комітет заявив, що розслідує цей інцидент, після чого буде ухвалено рішення про дисциплінарні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram