>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МЗС роз'яснив збірній України, як грати зі збірною невизнаного Косово

Відомство рекомендує проводити матчі на нейтральному полі.

МЗС роз'яснив збірній України, як грати зі збірною невизнаного Косово
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ рекомендує провести футбольний матч між командами України та збірною Косово в рамках кваліфікаційного раунду Чемпіонату світу-2018 на нейтральному полі.

Відповідний лист МЗС надіслало президентові ФФУ Андрію Павелку.

У відомстві наголосили, що Україна не визнає незалежності Косово, тому проводити такі матчі на території нашої країни неможливо.

"Україна не визнає проголошеної в односторонньому порядку незалежності Косово, як і правосуб'єктності інших самопроголошених територій, залишаючись прихильною одному з базових принципів, на якому ґрунтується міжнародне право - територіальної цілісності та непорушності кордонів держав. З огляду на викладене, пропонуємо розглянути можливість перенесення матчів за участю збірних команд Україна і Косово на нейтральне поле з урахуванням наявної практики", - йдеться в листі.

Нагадаємо, Косово проголосило незалежність в односторонньому порядку в лютому 2008 року. Суверенітет Косово визнали більш ніж 110 країн світу, в тому числі США і більшість держав ЄС. Україна не визнає незалежність Косово і не має з цим регіоном дипломатичних відносин.

У травні конгрес УЄФА прийняв Косово в свої лави як 55-го члена організації. ФІФА також проголосувала за прийняття Федерації футболу Косово в члени організації.

10 червня збірну Косово включили в групу до України на відборі до Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Матчі між збірними повинні пройти 9 жовтня 2016 року і 6 жовтня 2017 року.

Наприкінці червня ФФУ попросила МЗС роз'яснити, як грати зі збірною невизнаного Україною Косово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram