>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Берлусконі продав "Мілан" китайцям

Італійський футбольний гранд отримає великі інвестиції.

Берлусконі продав "Мілан" китайцям

Компанія Fininvest, що контролює італійський футбольний клуб "Мілан", і група китайських інвесторів підписали попередній договір про купівлю-продаж футбольного клубу, повідомляють на офіційному сайті "Мілана".

Операцію схвалив голова футбольного клубу, колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі (п'яте місце в списку найбагатших людей Італії за версією Forbes, оцінка статків - $6,2 млрд), зазначено в повідомленні. Договір підписали гендиректор Fininvest Данило Пеллегріно і засновник пошукової системи Baidu Робін Лі (четверте місце в списку найбагатших китайців за версією Forbes, оцінка статків - $11 млрд), повідомляє РБК.

Умови угоди передбачають продаж китайським інвесторам усієї частки Fininvest у "Мілані" - 99,93% акцій. Футбольний клуб оцінено в €740 млн, сума включає заборгованість клубу в розмірі €220 млн. Остаточний договір сторони планують підписати до кінця 2016 року після узгодження продажу з китайськими й італійськими регуляторами.

Згідно з договором, нові власники повинні протягом трьох років інвестувати в клуб €350 млн, причому €100 млн повинні бути вкладені відразу ж після підписання остаточного контракту і закриття угоди (€15 млн виплачують при підписанні договору, ще €85 млн повинні бути переказані впродовж 35 днів).

У рейтингу найдорожчих футбольних клубів світу за версією Forbes "Мілан" займає 12-те місце. Вартість клубу журнал у квітні оцінив в $825 млн (€730 млн).

Про те, що "Мілан" куплять китайські інвестори, Сильвіо Берлусконі повідомив на початку липня. За його словами, переговори про угоду тривали більш ніж рік.

В останньому розіграші футбольного чемпіонату Італії "Мілан" посів лише сьоме місце, втретє поспіль залишившись без єврокубків. Востаннє виграти "серію А" "Мілану" вдалося в 2011 році, тоді ж він узяв і Суперкубок Італії, однак після цього клуб зазнавав невдач.

У травні 2015 року Gazzetta dello Sport з посиланням на джерело повідомила, що контрольний пакет "Мілана" буде продано бізнесменові з Таїланду Бі Течауболу за € 500 млн. Незабаром Бі Течауболу підтвердив, що досяг принципової домовленості про покупку частки в "Мілані". У лютому 2016 року газета La Repubblica повідомила, що угода з Течауболу зірвалася, і Сильвіо Берлусконі розглядає пропозицію від інвесторів із Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram