>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Харківська область відправить на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро рекордну кількість спортсменів

Регіон представлять 28 олімпійців.

Харківська область відправить на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро рекордну кількість спортсменів

На Літніх іграх у Бразилії регіон представлять 28 олімпійців, 25 із них - вихованці місцевих спортивних шкіл. За цим показником Харківська область - лідер в Україні (на другому місці - місто Київ з 20 власними вихованцями-олімпійцями).

19 липня з харківськими олімпійцями зустрівся керівник Харківської ОДА, голова місцевого відділення НОК України Ігор Райнін. Він привітав спортсменів і тренерів із досягнутим успіхом і побажав викластися на головних змаганнях світу на всі 100%.

«Наші олімпійці в Ріо-де-Жанейро будуть представлені в 14 видах спорту, - повідомив Ігор Райнін. - На цей момент ліцензії отримали вже 28 спортсменів. Це найпотужніший склад за всю історію нашої області. Шанси взяти участь в Олімпіаді мають ще три особи - вони очікують рішення своїх міжнародних федерацій».

Таку велику кількість вихованців харківських спортшкіл на Олімпіаді можна пояснити підвищеною увагою до спорту в області. 2015 року фінансування цієї сфери з обласного бюджету збільшили втричі. З 2016-го область залишається лідером у фінансуванні спорту серед регіонів України.

«Ми прагнемо того, щоб наші спортсмени, вихованці місцевих спортивних шкіл, залишалися в Харківській області. Створюємо нормальні умови для тренувань. А тренерський колектив на Харківщині завжди був дуже серйозним, підготовленим і досить суворим», - пояснив Ігор Райнін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram