>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА не збирається забирати ЧС-2018 у Росії

В організації впевнені, що РФ влаштує "приголомшливе футбольне свято" через два роки.

ФІФА не збирається забирати ЧС-2018 у Росії
Фото: ukrgazeta.com

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не відбиратиме в Росії право проведення Чемпіонату світу 2018 року у зв'язку з допінгових скандалом.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"На чемпіонаті світу 2018 року та Кубку Конфедерацій-2017, як і на всіх турнірах ФІФА, буде діяти антидопінгова програма, яка відповідає найвищим стандартам і спирається на останні наукові розробки та рекомендації антидопінгової асоціації WADA. Зразки, як і завжди, братимуть у лабораторіях, які отримали акредитацію WADA. Обов'язок WADA - упевнитися, що ці лабораторії відповідають необхідним стандартам якості і незалежності", - заявило джерело у ФІФА.

"На цей момент акредитацію Московської лабораторії призупинено. ФІФА впевнена, що місцевий оргкомітет і російський уряд влаштують приголомшливе футбольне свято для фанатів через два роки", - додав він.

Нагадаємо, вчора WADA опублікувала звіт, в якому йдеться про систематичне застосування допінгу російськими спортсменами. При цьому застосування заборонених препаратів підтримувалося на рівні держави.

21 червня Міжнародний олімпійський комітет вирішив не відстороняти всю збірну Росії від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, але дискваліфікація легкоатлетів, накладена Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF) на російську федерацію, залишається чинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram