>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA закликало заборонити Росії брати участь в Олімпіаді

У РФ на держрівні підтримували застосування допінгу.

WADA закликало заборонити Росії брати участь в Олімпіаді
Фото: твиттер TV Globo

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) закликало заборонити всім російським спортсменам брати участь в Олімпіаді-2016 та інших міжнародних змаганнях.

Про це заявив офіційний представник агентства Бен Ніколс.

"WADA закликає спортивний рух відмовити російським атлетам у доступі на міжнародні змагання, включаючи Ріо, до досягнення змін у культурі", - написав він у твіттері.

Перед цим агентство оприлюднило звіт про допінг у Росії, в якому стверджується, що застосування заборонених препаратів російськими спортсменами підтримувалося на рівні держави, аж до Міністерства спорту і Федеральної служби безпеки.

Ігри в Ріо пройдуть з 5 по 21 серпня. Будуть розіграні 306 комплектів нагород у 33 видах спорту. Очікувана кількість учасників і- 10500 спортсменів, у тому числі зі збірних Косова, Південного Судану і збірної біженців, яка буде виступати під олімпійським прапором.

Нагадаємо, що раніше від участі в ОІ-2016 відсторонили збірну Росії з легкої атлетики. Допустили тільки двох спортсменок - бігунку Юлію Степанову, яка розповіла про допінг, і стрибунку Дарію Клішину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram