>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА почав розслідування щодо медикаментів, знайдених біля готелю, де жила збірна України

Знайдені препарати не містяться в списку заборонених.

УЄФА почав розслідування щодо медикаментів, знайдених біля готелю, де жила збірна України
Фото: uefa.com

Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) почав розслідування щодо знайдених медикаментів поблизу готелю, в якому проживала збірна України під час Євро-2016, повідомляє Німецька хвиля.

Як відзначили в УЄФА, всі сигнали, які можуть вказувати на порушення антидопінгових правил, ретельно відстежують, оцінюють і розслідують. Всі дії проводяться відповідно до кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Пакет з великою кількістю медикаментів у контейнері для сміття поблизу готелю, в якому проживала українська збірна, в місті Екс-ан-Провансі виявили журналісти німецької мережі розслідувань Correctiv.

У знайденому наступного дня після останнього матчу на Євро-2016 українців проти поляків перебували знеболюючі та протизапальні препарати, шприци, інструмент для введення інфузійних розчинів, а також капітанська пов'язка.

Знайдені препарати, як відзначають самі журналісти, не містяться в списку заборонених.

"Якщо мали місце порушення антидопінгових правил, навіть якщо докази не базуються на результатах аналізів, то дисциплінарна комісія почне відповідне дисциплінарне провадження", - повідомили в УЄФА.

При проведенні розслідування організація тісно співпрацює з французьким антидопінговим агентством AFLD і з французькими правоохоронними органами.

Нагадаємо, раніше УЄФА оштрафував футбольну федерацію Хорватії на 100 тис. євро і футбольну федерацію Угорщини на 65 тис. євро за безлади, влаштовані вболівальниками.

Також відкрито справи проти Угорщини, Бельгії та Португалії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram