>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболіст Халк покине "Зеніт" заради Китаю

Бразилець може побити рекорд Тейшейри.

Футболіст Халк покине "Зеніт" заради Китаю
Фото: EPA/UPG

Китайський клуб "Шанхай Теллейс" підтвердив, що бразильський форвард петербурзького "Зеніту" Халк найближчим часом може підписати з ним контракт.

Бразилець прибуде до Китаю в середу вранці і того ж дня пройде медогляд у клубі. Після цього сторони завершать переговори щодо переходу гравця, пише РБК.

Халк уже дав згоду на виступ за "Шанхай Теллейс". Тепер умови переходу повинні узгодити між собою клуби.

Раніше португальське видання A Bola повідомило, що сума трансферу складе € 55 млн. В цьому випадку Халк стане найдорожчим гравцем в історії китайського футболу. На сьогодні найдорожчим футболістом-чемпіоном є форвард "Цзянсу Сунін" Алекс Тейшейра, за якого китайці заплатили донецькому "Шахтарю" € 50 млн.

Халк уже виступав в Азії - з 2005 по 2008 рік бразилець грав в японській J-Лізі. Після цього форвард перейшов у "Порту", де відіграв до 2012 року. В 2012 році бразильця придбав "Зеніт", сума трансферу склала € 60 млн. У складі "Зеніту" бразилець став чемпіоном Росії і володарем Суперкубка країни. За пітерську команду він провів у всіх турнірах 142 зустрічі, забив 70 м'ячів і зробив 53 гольові передачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram