>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мессі вирішив більше не грати за збірну Аргентини

Аргентинська збірна програла по пенальті Кубок Америки

Мессі вирішив більше не грати за збірну Аргентини
Фото: EPA/UPG

Лідер аргентинської збірної Ліонель Мессі більше не виступатиме за національну команду після поразки у фіналі Кубка Америки з футболу.

У ніч на понеділок збірна Чилі переграла Аргентину у матчі, який відбувся в американському Іст-Рутерфорд (штат Нью-Джерсі).

Основний і додатковий час матчу закінчився з рахунком 0:0. У серії пенальті аргентинці Ліонель Мессі ("Барселона") і Лукас Білья ("Лаціо") не змогли реалізувати свої удари.

Мессі залишив поле в сльозах, а після матчу оголосив про закінчення своєї кар'єри у збірній.

"Для мене стосунки зі збірною закінчилися. Я зробив все, що можу. Боляче бути не чемпіоном", - сказав Мессі, повідомляє AFP.

"Я брав участь у чотирьох фіналах [тричі у Копа Америка, а також ЧС 2014] зі збірною. Мабуть, це не моє. Я намагався. Це було те, чого я хотів найбільше. Я не зміг цього отримати, тому на цьому крапка. Усе скінчено", - додав він.

Мессі - рекордсмен за кількістю голів за Аргентину - у 113 матчах за національну команду він забив 55 голів. Разом зі збірною нападник здобув золото на Олімпійських іграх 2008 року, а також один раз став срібним призером ЧС і тричі - Кубка Америки.

Аргентинці програли фінал великого міжнародного турніру утретє поспіль. У фіналі чемпіонату світу 2014 року в Бразилії вони поступилися Німеччині з рахунком 0:1. Торік у фіналі Кубка Америки вони також поступилися Чилі по пенальті. Збірна Чилі здобула титул чемпіонів Америки вдруге в історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram