>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Головний тренер збірної України з футболу подав у відставку

Фоменко назвав причини поразки українців на Євро-2016.

Головний тренер збірної України з футболу подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко подав у відставку.

Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Фоменко заявив, що після провалу збірної на чемпіонаті Європи не бачить сенсу продовжувати керувати командою.

"Який сенс продовжувати співпрацю, якщо завдання, яке було поставлене перед нами, ми не виконали? Я беру відповідальність за відсутність результату на себе і подаю у відставку", - сказав Фоменко.

Він також попросив пробачення в уболівальників за те, що "не зміг виправдати їхні надії".

"Тут склалося чимало факторів. Перший - непроста група. Плюс - незручний календар. Усе ж важливо з ким грати першу гру - з німцями або з кимось іншим... Чому так сталося? Я вже називав дві причини. Перша - не було колективу, друга - деякі гравці були психологічно не готові до Євро", - зазначив Фоменко, аналізуючи причини поразки команди на Євро-2016.

"Я ще раз хочу наголосити - я ніколи не звинувачував і не звинувачую гравців. Тим паче в пресі. В індивідуальних бесідах - це одне: коли ти хочеш подіяти на людину, то звинувачення допускається. Але зовсім інше - публічні звинувачення. А щоб у пресі - такого ніколи не було і не буде. Щодо питання, чому люди не готові психологічно до матчів Євро і чому не було колективу - це цілком моя вина. Не зміг достукатися до їхньої свідомості. Вочевидь, треба було більше проводити індивідуальних бесід. Завжди винен керівник, а не виконавець", - додав він.

Нагадаємо, збірна України провалилася на Євро-2016 і першою достроково покинула турнір. Після цього Фоменко заявив, що має намір піти з посади головного тренера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram