>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

The Guardian назвала дії російських футбольних фанатів "продовженням гібридної війни"

Британські експерти вважають, що хулігани на Євро-2016 пов'язані з Кремлем.

The Guardian назвала дії російських футбольних фанатів "продовженням гібридної війни"
Фото: EPA/UPG

Дії російських футбольних хуліганів, які влаштували масову бійку на Євро-2016 у Франції, могли були організовані Кремлем і силовими структурами РФ.

Про це пише британська газета The Guardian.

"Високопоставлені урядовці побоюються, що розв'язане російськими хуліганами на Євро-2016 насильство було санкціоновано Кремлем, і розслідують зв'язки нападників із режимом Володимира Путіна", - пише видання.

Крім того, наголошують, що "схвалене президентом РФ хуліганство є продовженням російської гібридної війни".

Британські експерти вважають, що тактика Москви переслідує дві мети: продемонструвати силу і зміцнити у свідомості росіян думку про те, що весь світ налаштований проти Росії.

The Guardian відзначає високий рівень координації дій російських уболівальників, наявність у них спортивних кап і рукавичок для рукопашного бою.

У статті також згадується про фотографію 2010 року, на якій зображені Путін і голова Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін, видворений із Франції за "потенційну загрозу".

Нагадаємо, 11 червня матч між Англією і Росією завершився з рахунком 1:1, причому росіяни зрівняли рахунок на останній хвилині. Відразу після закінчення матчу російські вболівальники перебралися в сектор, де були англійські фанати. Бійку вдалося зупинити тільки після втручання стюардів, які працювали на матчі. Матчу передувала масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя. В результаті сутички загинув англійський уболівальник, якого сильно побили.

Черговий матч чемпіонату між збірними Уельсу і Росії, який відбудеться 20 червня, було зараховано до категорії особливо небезпечних через загрозу сутичок між футбольними вболівальниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram