>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Росії з легкої атлетики пропустить Олімпіаду

IAAF відмовилася відновити членство російської федерації.

Збірна Росії з легкої атлетики пропустить Олімпіаду
Фото: rusathletics.com

Збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, які пройдуть у серпні.

Таке рішення ухвалено на засіданні ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), яка відмовилася відновити членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), пише "Р-Спорт".

Відсторонення російської збірної пов'язане з допінгових скандалом, який розпочався в грудні 2014 року, коли німецький телеканал ARD показав документальний серіал про допінг у спорті. У першій же частині кілька відомих російських атлетів відкрито або під час зйомок прихованою камерою заявили, що Мінспорту РФ покриває прийом допінгу в Росії.

Протягом наступних місяців німці випустили ще кілька серій. В одній з них говорилося, наприклад, що Володимир Путін міг особисто залагоджувати допінгові справи на міжнародному рівні, а співробітники ФСБ, можливо, причетні до махінацій з допінг-пробами на Олімпіаді в Сочі.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) після виходу в ефір першої частини німецького фільму вирішило перевірити викладені в ньому дані. У листопаді 2015 року WADA завершило власне розслідування. У підсумковій доповіді організація в цілому погодилася з висновками журналістів. У WADA заявили, що в Росії тренери змушували атлетів приймати допінг, в РУСАДА масово знищували тести, міжнародним легкоатлетичним функціонерам пропонували хабарі, російські силовики сприяли заміні тестів. IAAF незабаром відсторонила російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях. Легкоатлетичні заходи світового рівня, які мали пройти в Росії, скасували.

21 червня Міжнародний олімпійський комітет проведе спеціальну нараду з питань допінгу, де вирішуватимуть долю інших збірних Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram