>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Поліція розслідує невиплату зарплати гравцям і персоналу "Металіста"

Суд надав слідчим доступ до документації клубу.

Поліція розслідує невиплату зарплати гравцям і персоналу "Металіста"
Фото: metalist.ua

Комінтерновський райсуд Харкова надав слідчому тимчасовий доступ до документів ПАТ "ФК "Металіст" у рамках кримінального провадження про невиплату зарплати гравцям і персоналу клубу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Надати слідчому ... тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення оригіналів, ВАТ "ФК "Металіст"(ЄДРПОУ 24341697) .., а саме: відомостей про нарахування та виплату заробітної плати в період з 31.05.2013 року по 31.05.2015 року", - йдеться в ухвалі слідчого судді Світлани Ариничевої в Єдиному держреєстрі судових рішень.

У мотивувальній частині документа зазначено, що підставою для початку кримінального провадження у ч. 1 ст. 175 (безпідставна невиплата зарплати) КК України стало звернення Всеукраїнського благодійного фонду захисту футболістів і тренерів щодо заборгованості із заробітної плати "ФК "Металіст" двом футболістам в сумі $450 тис., а також медичному й обслуговуючому персоналу, юнацьким командам U-19, U-21 в сумі близько 20 млн грн.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, "Металіст" має близько $25-30 млн заборгованості. Крім того, клуб має низку позовів не тільки в спортивних інстанціях (Палата суперечок ФФУ і Спортивний арбітражний суд Лозанни), а й фігурує в справах адміністративних і правоохоронних органів. До цього призвело управління і втеча з України нинішнього президента клубу Сергія Курченка, а також його соратників.

У кінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати "Металіст" Курченку. У тому сезоні команда вперше виборола срібні медалі. Однак незабаром почався спад, і сезон 2015-2016 років "Металіст" закінчив на 10-му місці. У наступному сезоні команди в Прем'єр-лізі не буде, так як вона не пройшла атестацію.

У вересні 2015 року Ярославський заявив, що розглядає можливість викупу клубу. За його словами, він вирішив дочекатися краху "Металіста" перед тим як робити кроки щодо його повернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram