>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хемілтон виграв Гран-прі Монако

Другим приїхав Ріккардо, третім - Перес.

Хемілтон виграв Гран-прі Монако
Фото: EPA/UPG

Пілот "Мерседеса" Льюїс Хемілтон вдруге в своїй кар'єрі виграв Гран-прі Монако. Для триразового чемпіона Формули-1 це перша перемога в сезоні 2016 року.

Гонка, що відбулася в неділю, стартувала за машиною безпеки на мокрій трасі. Поступово асфальт висох, і пілотам потрібно було заїжджати в бокси спочатку за шинами проміжного типу, а потім - сухого. Хемілтон, на відміну від своїх суперників, перезувся з "мокрої" гуми відразу в сліки. Це, а також затримка на пітстопі Даніеля Ріккардо з "Ред Булла", дозволило британцеві вийти в лідери гонки.

Другим, за п'ять секунд за Хемілтоном, приїхав Ріккардо, який стартував з поул-позиції.

Третім до фінішу дістався пілот "Форс Індії" Серхіо Перес, це його перший подіум з Гран-прі Росії 2015 року. Себастьян Феттель на "Феррарі" приїхав четвертим. П'ятим фінішував Фернандо Алонсо на "Макларені", його команда на цьому Гран-прі відзначала 50-річчя свого дебюту в Королівських гонках.

Повністю провалив гонку лідер чемпіонату Ніко Росберг з "Мерседеса". Спочатку він показав свою нездатність швидко їхати на мокрій трасі, потім застряг за більш повільним Алонсо, а у впритул до фінішної межі перестав їхати і поступився в результаті Ніко Хюлькенбергу з "Форс Індії". Замкнули першу десятку Карлос Сайнц ("Торо Россо"), Дженсон Баттон ("Макларен") і Феліпе Масса ("Вільямс").

Велика кількість пілотів свої боліди розбили,  серед них - переможець попередньої гонки Макс Ферстаппен і чемпіон світу 2007 року Кімі Райкконен.

Незважаючи на провал у Монако, лідером чемпіонату залишається Росберг, у нього 108 очок. На друге місце з 82 очками вийшов Хемілтон. За ним йдуть Ріккардо (66 очок), Райкконен (61 очко) і Феттель (60 очок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram