>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2016 може пройти без Росії, - президент МОК

Участь спортсменів РФ в Олімпіаді в Ріо залежить від результатів розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства

Олімпіада-2016 може пройти без Росії, - президент МОК
Фото: EPA/UPG

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах не відкидає, що Росії заборонять брати участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро, повідомляє DW.

"Участь російських спортсменів в Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро залежить від результатів розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)", - написав Бах у своїй статті для німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, яка вийде 18 травня. Фрагменти статті у вівторок, 17 травня, оприлюднені на сайті видання.

За словами Баха, якщо буде виявлено факти існування в Росії організованої і масштабної системи застосування допінгу в різних видах спорту, то МОК і міжнародним асоціаціям доведеться прийняти "важке рішення між колективною відповідальністю і справедливістю стосовно кожного спортсмена окремо".

17 травня МОК заявив, що 31 спортсменові можуть заборонити брати участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро через позитивні допінг-проби, що їх узяли під час Олімпіади 2008 року в Пекіні.

Як повідомляли раніше, одна з провідних американських газет Chicago Tribune вийшла з редакційною статтею із закликом не допустити участі російських спортсменів в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Провідна канадська газета The Globe and Mail також задається питанням: чи потрібно виключити Росію з числа учасників літньої Олімпіади в Ріо?

Подібні матеріали стали реакцією на публікацію в газеті The New York Times інтерв'ю з Григорієм Родченковим, колишнім директором антидопінгової лабораторії, яка тестувала російських спортсменів. За його словами, вони широко використовували допінг під час Олімпіади в Сочі, але результати тестів фальсифікували завдяки спеціальній системі, створеній за участю ФСБ РФ.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від Олімпіади в Ріо за систематичні порушення, пов'язані із застосуванням допінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram