>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Росії зупинилося будівництво одного зі стадіонів до ЧС-2018

Прийнято рішення про зміну підрядника через подорожчання робіт.

У Росії зупинилося будівництво одного зі стадіонів до ЧС-2018
Фото: EPA/UPG

У Росії фактично зупинилося будівництво футбольного стадіону в Самарі, який повинен бути зведений до чемпіонату світу 2018 року. Про це повідомив міністр спорту РФ Віталій Мутко виданню "Р-Спорт".

"Наступного тижня у нас дві великі справи. У Самарі "стоїть" стадіон, треба вирішити це питання. Мені треба забирати експертизи, поки думаємо навіть щодо підрядника. У Калінінград треба в один день злітати, вирішити питання з землею. Це дві справи дуже серйозні, два дуже складні питання", - сказав Мутко.

Водночас керівник прес-служби губернатора Самарської області Ілля Чернишов повідомив, що Мутко перебільшує. "Прийнято рішення про зміну підрядника будівництва стадіону "Самара Арена". Підставою для прийняття такого рішення стала позиція ПСО "Казань" про необхідність збільшити вартість будівництва самарського стадіону. Нового підрядника буде визначено найближчим часом. Немає сумнівів, що зміна підрядника не позначиться на термінах здачі стадіону. Як і планували, будівництво футбольної арени буде завершено до кінця 2017 року. Хочемо наголосити, що будівельні роботи на об'єкті не зупинялися - субпідрядники продовжують виконувати обсяг робіт, узятий у рамках контрактних зобов'язань", - сказав він.

Мутко декілька тижнів тому заявив, що будівництво стадіону в Самарі триває з відставанням на два-три місяці.

Чемпіонат світу в 2018 році пройде з 14 червня по 15 липня на 12 аренах в 11 містах Росії: Москві, Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Казані, Волгограді, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Єкатеринбурзі, Ростові-на-Дону та Сочі. "Самара Арена", розрахована на 45 тисяч глядачів, прийме шість матчів турніру: чотири гри групового етапу, включаючи зустріч за участю збірної Росії, а також матчі 1/8 і 1/4 фіналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram