>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу в дивізіоні 1B

Українці підвищилися в класі.

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу в дивізіоні 1B
Фото: wmib2016.iihf.com

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу в дивізіоні 1B (третій за значущістю дивізіон, 23-28 команди світу) і через рік повернеться в групу 1А.

Турнір дивізіону 1B, де цього року грали Україна, Великобританія, Литва, Хорватія, Естонія та Румунія, проходив у Хорватії з 17 по 23 квітня. Перші три матчі збірна України впевнено виграла: 6:1 з Румунією, 4:1 з Хорватією і 7:1 з Естонією. Однак у четвертому турі була несподівана поразка від збірної Литви з рахунком 1:2.

Доля першого місця вирішувалася в останній день турніру. Британцям, які були першими до суботи, необхідно було набрати лише очко в матчі з Україною, однак вони зазнали поразки з рахунком 1:2.

Після цієї гри доля путівки в другий за силою дивізіон залежала від зустрічі між литовцями і хорватами. Основний час цього матчу завершився нічиєю, і Литва не зуміла набрати необхідні три очки, які гарантували їй перемогу на чемпіонаті. В кінцевому підсумку литовці взагалі поступилися за булітами.

Тож Україна стала першою з 12 очками, друга - Великобританія з 11 очками, третя - Литва з 10 очками. Наступного року українські хокеїсти зможуть поборотися за путівку в елітний дивізіон, де грають 16 найсильніших хокейних збірних світу.

Останнє місце зайняли румуни, які не зуміли взяти хоча б очко, тож вони знову повертаються до дивізіону 2A, який виграли рік тому.

Чемпіонат світу з хокею в топ-дивізіоні відбудеться 6-22 травня.

Нагадаємо, чемпіонати світу з хокею проходять щорічно в чотирьох дивізіонах - вищому, першому, другому і третьому. Перші і другий розділені на підгрупи. Збірна України в останні роки грає в першому дивізіоні, то піднімаючись в групу A, то опускаючись до групи B.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram