>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тимощук допустив завершення кар'єри в національній збірній після Євро-2106

Кожен свій виклик в національну команду півзахисник сприймає як іспит

Тимощук допустив завершення кар'єри в національній збірній після Євро-2106
Фото: EPA/UPG

Півзахисник збірної України з футболу Анатолій Тимощук, відомий за виступами за донецький "Шахтар", петербурзький "Зеніт" і мюнхенську "Баварію", не виключає завершення кар'єри в національній збірній після Євро-2106.

Про це Тимощук, який зараз виступає за казахстанський "Кайрат", сказав в інтерв'ю sports.kz.

"Після чемпіонату Європи я не виключаю варіанта із завершенням кар'єри в національній збірній, в якій граю 16 років", - заявив футболіст.

За словами півзахисника збірної України, кожен свій виклик у національну команду він сприймає як іспит.

"Для себе кожен виклик у збірну, не применшуючи відповідальності в клубі, я розцінюю як іспит. Як каже тренер збірної, за клуб уболіває якась певна кількість уболівальників, а за збірну - вся країна", - сказав Анатолій Тимощук.

Свої шанси на потрапляння в заявку збірної України перед Євро-2016 Тимощук вважає високими.

"Шанси розцінюю як хороші. У кінці березня збірна провела два матчі і обидва виграла. Проти Кіпру я вийшов на заміну, а в грі з Уельсом залишився на лавці запасних. Не скажу, що діяв бездоганно і мені все сподобалося в моїй грі. Але такі матчі корисні для футболіста, щоб зрозуміти свої помилки, проаналізувати їх, для того щоб у наступних зустрічах грати краще", - зазначив футболіст.

Анатолій Тимощук дебютував у збірній України 2000 року. Наразі він провів за неї 142 матчі і є безумовним рекордсменом команди за цим показником.

Нагадаємо, збірна України потрапила в групу фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться у Франції. Суперниками України стали Німеччина, Польща і Північна Ірландія.

Перший матч Україна зіграє з Німеччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram