>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійський чемпіон здобув один із колишніх поясів Володимира Кличка

Ентоні Джошуа став чемпіоном за версією IBF.

Олімпійський чемпіон здобув один із колишніх поясів Володимира Кличка
Энтони Джошуа
Фото: EPA/UPG

Олімпійський чемпіон 2012 року 26-річний британець Ентоні Джошуа (16-0-0, 16 КО) став чемпіоном світу за версією IBF у важкій вазі. У чемпіонському бою, який відбувся 9 квітня в Лондоні, він нокаутував американця Чарльза Мартіна (23-1-1, 21 КО) вже в другому раунді, пише Sky Sport.

До 28 листопада 2015 року чемпіоном за версією IBF був Володимир Кличко. Після поразки Тайсону Ф'юрі всі пояси Кличка перейшли до англійця. За умовами IBF, Ф'юрі повинен був погодитися на бій з обов'язковим претендентом на титул - українцем В'ячеславом Глазковим. Але замість цього британець домовився про бій-реванш із Кличком, і тому пояс IBF у нього забрали.

16 січня 2016 року бій за нього провели Глазков і четвертий номер рейтингу Чарльз Мартін. Українець незабаром після початку поєдинку підвернув ногу, і рефері зафіксував перемогу Мартіна технічним нокаутом.

Перемога Джошуа не справила враження на Ф'юрі. У своєму твіттері він назвав нового чемпіона більше схожим на бодібілдера і попросив, щоб йому дали можливість "принести це ягня в жертву".

Нагадаємо, бій-реванш Ф'юрі та Кличка відбудеться 9 липня в Манчестері. На кону - три пояси WBA, WBO і IBO.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram