>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Конгрес ФІФА не зміг обрати президента з першої спроби

Найбільшу кількість голосів набрав секретар Союзу європейських футбольних асоціацій

Конгрес ФІФА не зміг обрати президента з першої спроби
ФИФА
Фото: EPA/UPG

Жодному з кандидатів на пост президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) не вдалося набрати необхідної для перемоги кількості голосів за результатами першого туру виборів, що проводять на конгресі організації в Цюриху.

Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

З допущених до виборів 207 членів ФІФА за генерального секретаря Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Джанні Інфантіно голоси віддали 88 країн, за главу Азіатської конфедерації футболу шейха Салмана - 85, за принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна - 27, за колишнього заступника генерального секретаря ФІФА француза Жерома Шампаня - 7. Південноафриканець Токіо Сексвале зняв кандидатуру з виборів.

Згідно зі статутом ФІФА, для перемоги в першому турі кандидат мусить набрати дві третини голосів. Тепер буде проведено другий тур голосування, в якому переможцю необхідно набрати більш як половину голосів.

Раніше дискваліфіковані національні футбольні федерації Індонезії та Кувейту не отримали права голосу на виборах.

Нагадаємо, напередодні ФІФА пом'якшила покарання екс-президенту Йозефу Блаттеру і екс-президенту Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішелю Платіні.

У вересні 2015 року стосовно Йозефа Блаттера порушили кримінальну справу. Його підозрюють у незаконному переказі Платіні двох мільйонів швейцарських франків у 2011 році. Згодом Арбітражна палата комітету з етики ФІФА порушила справи і проти Блаттера, і проти Платіні.

У Цюриху наприкінці травня заарештували кількох високопоставлених чиновників ФІФА за звинуваченням у корупції. За даними слідства, протягом багатьох років у ФІФА проводилися різні спекуляції з заявками на чемпіонат світу, а також маркетинговими та телемовними угодами. Арешти продовжилися у грудні.

Нового президента ФІФА виберуть 26 лютого 2016 року у Цюриху. Серед кандидатів - віце-президент ФІФА від Азії Алі бін аль-Хусейн, генсекретар Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Джанні Інфантіно, голова комітету ФІФА з розвитку футболу у Палестині Токіо Сексвале, колишній радник з міжнародних справ президента ФІФА Жером Шампань, а також віце-президент ФІФА Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа.

Восьмий президент ФІФА Блаттер вперше був обраний керівником організації у 1998 році. Після цього його переобирали на пост глави у 2002-му, 2007-му, 2011-му і 2015 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram