>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Андрій Шевченко став асистентом головного тренера національної збірної

Шева займе місце Олександра Заварова, з яким ФФУ вирішила не продовжувати контракт

Андрій Шевченко став асистентом головного тренера національної збірної
Фото: Макс Левин

Колишній футболіст київського "Динамо", "Мілана", "Челсі" та збірної України, володар "Золотого м'яча" 2004 року Андрій Шевченко став асистентом головного тренера національної команди Михайла Фоменка.

Про це повідомив сам Фоменко на прес-конференції в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Шевченко займе місце Олександра Заварова, який був асистентом Фоменка, але Федерація футболу України не продовжила контракту з ним.

У червні 2012 року після заключного матчу для збірної України на домашньому Євро-2012 проти Англії Шевченко повідомив, що провів останній матч за збірну. У липні 2012 року він оголосив про завершення кар'єри футболіста. У листопаді 2012 року тодішній президент ФФУ Анатолій Коньков пропонував Шевченкові стати головним тренером збірної, але той відмовився. Наприкінці грудня 2012 року наставником національної команди країни став Фоменко.

18 грудня 2015 року виконком ФФУ продовжив контракт Фоменка, який готуватиме команду до чемпіонату Європи з футболу 2016 року у Франції. На першій стадії турніру Україна зіграє в одній групі зі збірними Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Нагадаємо, в березні 2015 року Шевченко отримав тренерську ліцензію найвищої категорії - "PRO" - диплом УЄФА, який дає право працювати головним тренером клубу чи збірної. У середині квітня 2015 року за рішенням виконкому ФФУ він став одним з трьох перших заступників голови комітету національних збірних команд ФФУ (яким є президент федерації Андрій Павелко).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram