>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА вирішила не проводити вибори президента до рішення у справі Платіні

В організації очікують рішень за апеляціями

УЄФА вирішила не проводити вибори президента до рішення у справі Платіні
Фото: EPA/UPG

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не планує проводити вибори, щоб замінити свого голову Мішеля Платіні, якого було відсторонено від футболу на вісім років.

Про це повідомляє "Бі-бі-сі Україна".

В асоціації будуть чекати на рішення Міжнародного спортивного арбітражного суду й інших органів, в які було подано апеляції. В УЄФА сподіваються, що ці рішення "очистять" ім'я Платіні, і він зможе повернутися до своїх обов'язків.

Нагадаємо, Платіні відсторонили від футбольної діяльності разом із президентом ФІФА Зеппом Блаттером на вісім років за рішенням комітету з етики. Причиною став корупційний скандал: у 2011 році Блаттер переказав на ім'я Платіні 2 млн швейцарських франків (приблизно 2 млн доларів), довести законність цього переказу Блаттер не зміг.

Раніше в Швейцарії за запитом США було заарештовано декількох високопоставлених представників ФІФА, яких також підозрюють у корупції.

Платіні вважався одним із найімовірніших кандидатів на посаду голови ФІФА. Однак на початку січня він відмовився від участі у виборах, які мають відбутися 26 лютого 2016 року.

Зараз на посаду голови ФІФА претендують генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, президент Азіатської конфедерації футболу шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, принц Йорданії Аль бін Аль-Хусейн, колишній міністр житлового будівництва Токіо Сексвале і колишній заступник генерального секретаря ФІФА, француз Жером Шампань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram