>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українська біатлоністка виборола бронзу на етапі Кубка IBU

Перемогу здобула росіянка

Українська біатлоністка виборола бронзу на етапі Кубка IBU
Фото: biathlon.com.ua

Українська біатлоністка Ірина Варвинець здобула бронзу на етапі Кубка IBU в італійському Ріднау. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Федерацію біатлону України.

Головна суперниця Варвинець зі спринту - француженка Анаіс Шевальє не вийшла на старт, і з перших метрів Іра отримала майже півхвилинну перевагу.

Але, як наголошують, допустивши промах у першому ж лежанні, українка втратила перевагу, і на дистанцію пішла другою.

«Ситуація ускладнилася після другого лежання, коли Іра допустила дві помилки, відтак посунулася на сьоме місце з хвилинним відставанням. Але характер Варвинець і бажання ступити на подіум зіграли сьогодні в гонці не останню роль. Зібравшись на стрілянину стоячи і закривши дві мішені, що залишилися, Іра другий день поспіль займає місце на п'єдесталі пошани! Нехай тепер не першу, а третю сходинку», - повідомляє Федерація біатлону.

Згідно з повідомленням, перемогу здобула Галина Нечкасова, яка виявилася найкращою з групи російських переслідувачок Варвинець на старті. А на друге місце злетіла Шевальє, проте молодша сестра вчорашнього срібного призера - Хлоє. Француженка з одним колом штрафу зуміла піднятися з 18-го місця в призові.

Дві інші українки також зуміли потрапити в залікову зону. Але якщо для Юлії Бригинець 40-ве місце - прогрес порівняно зі спринтом, то переслідування Яни Бондар складно назвати вдалим. Хоча починалася гонка для неї відмінно - після чистого першого рубежу Яна піднялася на 5-те місце. Проте потім дев`ять незакритих мішеней на решти трьох рубежах дозволили Бондар фінішувати лише 35-ю.

Нагадаємо, в грудні минулого року українська біатлоністка Ірина Варвинець виграла спринтерську гонку на етапі Кубка IBU з біатлону в австрійському місті Обертілліях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram