>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА зайнялася боргами "Дніпра"

У клубі Коломойського існує заборгованість перед гравцями

УЄФА зайнялася боргами "Дніпра"
Фото: fcdnipro.ua

Слідча палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів (ІФКК) передала в Арбітражну палату справу проти дніпропетровського "Дніпра" у зв'язку з протермінованими платежами за його рахунками.

Кому саме заборгував "Дніпро", асоціація не повідомляє, однак відомо, що в клубі ще з минулого сезону є значна заборгованість перед гравцями.

Капітан команди Руслан Ротань у нещодавньому інтерв'ю Football.ua визнав наявність боргів, але відмовився говорити про суми. "Багато хто міг би подати у КДК, але ми віримо нашому керівництву, а воно вірить нам. Завдяки цьому ми і домагаємося якихось результатів. Ми не ходимо і не ниємо. Зрозуміло, є певні межі. Доводиться тоді вже знаходити спільну мову, щоб був якійсь рух. Але ми розуміємо ситуацію і розуміємо, що це тимчасово. Теж не хочеться брати за горло, тому що розуміємо, як важко нашому президенту і всім нашим акціонерам", - заявив Ротань.

Разом із "Дніпром" мають проблеми з виплатами перед іншими клубами, своїми співробітниками та/або соціальними/податковими службами бакинський "Інтер" (Азербайджан), "Брагі" (Португалія), "Тиргу-Муреш", "Астри" і "Ботошань" (усі - Румунія). Остаточні рішення щодо всіх клубів Арбітражна палата має ухвалити до кінця цього року.

Крім того, слідча палата ІФКК вирішила ініціювати розслідування стосовно ще двох клубів - "Фенербахче" і "Трабзонспора" (Туреччина). Їх підозрюють у порушенні правил беззбитковості на підставі останньої фінансової інформації. Найближчі місяці ці клуби перебуватимуть під наглядом. Подальша інформація про них стане доступною в лютому 2016 року.

Нагадаємо, що ФК "Дніпро" належить Ігорю Коломойському, одному з найбагатших людей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram