>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блаттера і Платіні можуть усунути від футболу на 6 років

Усунення голів ФІФА та УЄФА на 90 днів було запобіжним заходом

Блаттера і Платіні можуть усунути від футболу на 6 років
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Президента міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера та голову Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні можуть усунути від діяльності, пов'язаної з футболом, на шість років.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Daily Mail.

"Усунення на 90 днів було запобіжним заходом, коротким, різким шоком. До Різдва ми повинні визначитися, щоб мати чітку картину перед президентськими виборами. Їх може бути усунено і на триваліший термін", - наводить видання слова джерела в комітеті з етики ФІФА.

Нагадаємо, 26 вересня комітет з етики ФІФА почав розслідування стосовно Блаттера і Платіні. Це сталося після того, як Платіні підтвердив отримання 2 млн франків від Блаттера.

Блаттера, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня переобрали на п'ятий термін, проте вже 2 червня він оголосив, що йде з посади після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планує після 26 лютого 2016 року, коли відбудуться вибори нового керівника. До цього моменту Блаттер - в. о. президента ФІФА. Щодо Блаттера в Швейцарії порушено кримінальну справу за підозрою в халатності і розкраданнях. Чиновника звинувачують у тому, що він дав хабар Платіні. Крім того, йому інкримінують укладення контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах. У штаб-квартирі міжнародної федерації і в кабінеті Блаттера пройшли обшуки.

8 жовтня голів ФІФА і УЄФА усунули з посад на 90 днів. На такий самий термін відсторонили від посади генсека ФІФА Жерома Вальке. Колишнього віце-президента ФІФА, одного з претендентів на пост президента організації, Чона Монда, усунено від футболу на шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram