>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голів ФІФА та УЄФА відсторонено від посад

Корупційний скандал у футболі не втрачає обертів

Голів ФІФА та УЄФА відсторонено від посад
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) відсторонив Йозефа Блаттера від виконання обов'язків голови організації на 90 днів.

На такий самий термін відсторонено президента УЄФА Мішеля Платіні і генсека ФІФА Жерома Вальке, пише Bloomberg.

Віце-президента ФІФА і одного з претендентів на посаду президента ФІФА Чона Монджуна усунули від футболу на шість років.

Нагадаємо, 26 вересня комітет з етики ФІФА почав розслідування проти Блаттера і голови Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. Це сталося після того, як Платіні підтвердив отримання 2 млн франків від Блаттера.

Блаттера, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня переобрали на п'ятий термін, проте вже 2 червня він оголосив про відставку після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планував після 26 лютого 2016 року, коли пройдуть вибори нового керівника. До цього моменту Блаттер мав бути виконувачем обов'язків президента ФІФА.

Проти Блаттера у Швейцарії порушено кримінальну справу за підозрою в халатності і розкраданнях. Чиновнику інкримінують дачу хабара Платіні. Крім того, йому інкримінують укладення контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах. У штаб-квартирі міжнародної федерації і в кабінеті Блаттера провели обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram