>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Проти Блаттера порушили кримінальну справу в Швейцарії

Голову ФІФА підозрюють у корупції й зловживанні службовим становищем

Проти  Блаттера порушили кримінальну справу в Швейцарії
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу проти президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера.

Як повідомляє сайт швейцарської прокуратури, голову ФІФА підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями і розкраданнях.

Сьогодні, 25 вересня, у штаб-квартирі ФІФА та офісі Блаттера відбулися обшуки, під час яких було вилучено документи і дані. За даними слідства, в 2011 році Блаттер зробив неправомочний платіж і переказав нинішньому голові УЄФА Мішелю Платіні 2 млн швейцарських франків за роботу, яку Платіні провів з 1999 по 2002 рік (з 2002 року Платіні був членом виконавчого комітету УЄФА і ФІФА).

Крім того, у вересні 2005 року Блаттер підписав невигідний для ФІФА контракт з Карибським футбольним союзом (організацією, яка контролює розвиток футболу в країнах Карибського басейну). Цією організацією тоді керував Джек Ворнер, який до сьогоднішнього дня залишався головним фігурантом скандалу у ФІФА. У слідства є підозри, що при реалізації цієї угоди Блаттер порушив свої обов'язки і діяв проти інтересів ФІФА.

Нагадаємо, Блаттер є фігурантом гучного корупційного скандалу про отримання функціонерами ФІФА хабарів під час визначення країн-господарів чемпіонатів світу з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram