>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швейцарія вирішила видати США ще одного фігуранта справи про хабарі у ФІФА

Футбольного функціонера підозрюють в отриманні відкатів

Швейцарія вирішила видати США ще одного фігуранта справи про хабарі у ФІФА
Фото: EPA/UPG

Влада Швейцарії погодилася видати США ще одного фігуранта справи про корупцію у ФІФА - Рафаеля Ескевеля. Про це повідомляється на сайті мін'юсту Швейцарії.

Колишнього главу футбольної федерації Венесуели і члена виконкому КОНМЕБОЛ заарештували разом зі ще шістьма співробітниками ФІФА 27 травня 2015 року за запитом США, відтоді він перебував під вартою в очікуванні екстрадиції. Ескевель підозрюється в отриманні багатомільйонних хабарів за продаж маркетингових прав на Копа Америка 2007-го, 2015-го, 2016-го, 2019-го і 2023 років.

Ескевель може оскаржити рішення про екстрадицію протягом 30 днів.

Нагадаємо, влітку у США зі Швейцарії екстрадували колишнього віце-президента ФІФА Джеффрі Вебба. Кілька днів тому Швейцарія погодилася видати віце-президента ФІФА Еухеніо Фігередо, йому також надали 30 днів на оскарження рішення мін'юсту.

Крім Вебба, Фігередо і Ескевеля заарештовано членів виконкому ФІФА Едуардо Лі, директор з розвитку ФІФА Хуліо Роча, аташе президента Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки та країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Костаса Таккаса і члена оргкомітету олімпійських футбольних турнірів Хосе Марію Маріна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram