>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Генсека ФІФА Вальке усунули від роботи через підозри в корупції

Виконувачем обов'язків призначено Маркуса Каттнера

Генсека ФІФА Вальке усунули від роботи через підозри в корупції
Жером Вальке
Фото: sport-express.ua

Генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жерома Вальке усунули від роботи у зв'язку з підозрами в несумлінному виконанні обов'язків.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

ФІФА стало відомо про можливу причетність Вальке до продажу квитків на матчі Чемпіонату світу за завищеними цінами. Його діяльність перевірить комісія з етики.

Раніше повідомляли, що, на думку влади США, 2008 року Вальке міг переказати $10 млн з рахунків організації на рахунки колишнього віце-президента ФІФА Джека Ворнера, обвинуваченого в корупції. При цьому обвинувачення не стверджувало, що Вальке знав, що гроші використовують як хабар. У матеріалах розслідування він не фігурував як співучасник. Сам Вальке факт переказу грошей визнав, але заявив, що не бачить у цьому нічого поганого.

Як повідомляє Reuters із посиланням на представника ФІФА, виконувачем обов'язків генерального секретаря організації стане Маркус Каттнер. Вальке займав посаду генсека ФІФА з 2007 року, Каттнер був його заступником.

Нагадаємо, корупційний скандал у ФІФА розгорівся у травні цього року. Правоохоронні органи Швейцарії за запитом США затримали кількох можновладних чиновників організації, запідозрених у хабарництві. На тлі скандалу подав у відставку голова ФІФА Йозеф Блаттер. Вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 року в Цюриху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram