>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колесніков: неучасть "Донбасу" у двох чемпіонатах України - стратегічна помилка

ХК "Донбас" відійшов тільки від розвитку дитячого хокею

Колесніков: неучасть "Донбасу" у двох чемпіонатах України - стратегічна помилка
Фото: Макс Левин

Хокейний клуб "Донбас" повертається в чемпіонат України. Президент клубу Борис Колесніков прокоментував цей факт:

"Ми вважаємо, що неучасть у двох останніх чемпіонатах України - це стратегічна помилка менеджменту клубу. Але ми мали об'єктивні причини не брати участі.

2013 року ми хотіли заявити «Молоду Гвардію» (молодіжна команда клубу. - Прим.ред.) у чемпіонат України. Але тренерська група вирішила, що Молодіжна хокейна ліга має більшу перевагу: гра на високих швидкостях із найкращими представниками, по суті, Східної Європи, а також Австрії. І все це якнайліпше підходить для вікової категорії "18-21 рік". Але все одно нам потрібно було готувати команду для чемпіонату України, можливо, трішки старшого віку: 21-25 років, адже хтось може до 21 року ще не розкритися. Тож допущені помилки потрібно виправляти, і ми вирішили брати участь у прийдешньому чемпіонаті України. Після зборів матимемо 25-27 хокеїстів, з них щонайменше 22 українці", - зазначив Колесніков.

Президент "Донбасу" додав, що зараз на базі клубу в Дружківці Донецької області займаються 950 дітей: "Ми розділили дитячу програму на дві частини. Власне кажучи, на тих діток, яких ми беремо у віці 5 років і з яких виростають професійні хокеїсти. А ще є дітки з міст Донецької області, які зазнали шоку після всіх подій. Це все на одному льоду, але як то кажуть - тісно, але втішно.

Щодо такого виду спорту, як фігурне катання, то на півночі Донецької області його взагалі ніколи не було. Тож я думаю, що нашим вихованцям буде цікаво".

Додамо, що в чемпіонаті України тренуватиме "Донбас" легенда "Сокола" Анатолій Степанищев, а за команду, зокрема, зіграє зоряний Сергій Варламов.

Нагадаємо, сезон 2013/14 "Донбас" провів у КХЛ і зумів вийти в півфінал Конференції "Захід" у Кубку Гагаріна. Після захоплення Донецька бойовиками "ДНР" Колесніков вирішив відмовитися від участі в КХЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram