>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні вирішив замінити Блаттера на посту керівника ФІФА

Судячи з розкладу на липень-2015, француз має перемогти на виборах.

Платіні вирішив замінити Блаттера на посту керівника ФІФА
Фото: EPA/UPG

Француз Мішель Платіні, який очолює Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА), висуне свою кандидатуру на пост керівника Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Про це пише іспанське видання AS.

За інформацією іспанського видання, 60-річний Платіні заручився підтримкою чотирьох із шести конфедерацій, що входять до складу ФІФА. Крім УЄФА, за Платіні мають проголосувати КОНКАКАФ (Конфедерація Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну), ОФК (Океанія) і КОНМЕБОЛ (Південна Америка).

Азіатська й африканська конфедерації планують підтримати (відповідно) головних суперників француза - сина короля Йорданії 39-річного принца Алі бін Аль-Хусейна і 68-річного Іссу Айяту, який очолює африканський футбол з 1987 року.

У понеділок, 20 липня, Міжнародна федерація футболу, яку в травні сколихнув гучний корупційний скандал, має визначити дату проведення позачергових виборів свого президента.

Нагадаємо, скандал стався за кілька днів до переобрання багаторічного голови ФІФА швейцарця Йозефа Блаттера (на посту з 1998 року), коли за запитом влади США у Швейцарії заарештували кількох високопосадових функціонерів ФІФА.

Незважаючи на скандал (і на заклики Мішеля Платіні), 79-річний Блаттер не зняв свою кандидатуру і був переобраний на новий чотирирічний термін.

Через чотири дні Блаттер все ж оголосив про те, що має намір залишити пост восени 2015 року.

Серед іншого, високопосадових чиновників ФІФА звинувачують у тому, що вони могли вибрати Росію і Катар як господарів чемпіонатів світу-2018 і 2022 за "винагороду". Самого Платіні в липні-2014 британські ЗМІ звинувачували в небезкорисливій підтримці Катару.

У липні 2015 року звинувачення на його адресу висунув і сам Йозеф Блаттер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram